Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Σουφλέ σπανάκι με τρία τυριά


Μία εξαιρετική συνταγή για το γιορτινό τραπέζι σας και όχι μόνο. Γευστικότατη και πανεύκολη. Λατρεύω το σπανάκι αλά επειδή λατρεύω, επίσης, τις gourmet εκδοχές των πιάτων και τις όμορφες παρουσιάσεις ήθελα να αναβαθμίσω την σπανακόπιτα μου!

Το σουφλέ σπανάκι είναι μια πολύ καλή εκδοχή σπανακόπιτας και πολύ βολική καθότι αποφεύγεις την ετοιμασία φύλλου! Αυτό σε γλιτώνει από πολύ χρόνο και κόπο ειδικά όταν έχεις να ετοιμάσεις κάποιο τραπέζι. Περήφανα σας λέω ότι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται ανάρπαστη στο σπίτι μου (πολλοί καλεσμένοι μου την περιμένουν εναγωνίως και μου την παραγγέλνουν ακόμα προκειμένου να βεβαιωθούν ότι θα τους την προσφέρω).

Λίστα για ψώνια
1κιλό σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
1κσ. άνηθο ψιλοκομμένο
500γρ. διάφορα τυριά τριμμένα (παρμεζάνα, γκούντα, ρεγγάτο, ένταμ)
3 αβγά
150ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το σπανάκι, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο, και τα ζεματάμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε τα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Χτυπάμε ελαφρά τα αβγά και περιχύνουμε με αυτά το μίγμα το οποίο θα πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρά. Αραδιάζουμε το μίγμα μας σε μια ταρτιέρα ή σε ένα στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. 

Η συγκεκριμένη ποσότητα αντιστοιχεί σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28εκ.


Αυτό ήταν! Είμαστε έτοιμοι για ψήσιμο! Βάζω την ταρτιέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο Κελσίου και το χαμηλώνω στους 180ο. Ψήνω για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. 

Το σουφλέ σας είναι έτοιμο για φάγωμα! Καλή σας όρεξη! Μμμμ, μυρίζει υπέροχα, πάω να το φάω.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το ακόλουθο βίντεο για να δείτε βήμα-βήμα πως ετοιμάζω το σουφλέ μου http://www.diytv.gr/fagita/489

Φιλιά, Φωτεινούλα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Chit chat!!!